Department of Information and Computing Sciences

Departement Informatica contact intern
people education research library calendar archive services jobs

bachelor informatica - Universiteit Utrecht

Stad & Actie

Als je in Utrecht gaat studeren, zul je merken dat er veel meer te doen is dan alleen studeren. Hier vind je alvast wat links voor als je nieuwsgierig bent naar de stad Utrecht en mogelijke activiteiten.

Activiteiten met medestudenten

Allereerst is er de studievereniging A-Eskwadraat die allerlei activiteiten organiseert, niet alleen voor informaticastudenten, maar ook voor studenten wiskunde, natuurkunde, sterrenkunde en geofysica. De actie omvat zowel vakgerelateerde excursies en symposia, als meer ongecompliceerde sporttoernooien, feesten, borrels, gala's en reizen naar verre landen. Als je het leuk vindt om ook zelf dingen te organiseren is er altijd wel een commissie die mensen kan gebruiken.

Speciaal voor studenten informatica en informatiekunde is er Studievereniging Sticky: STudievereniging voor InformatiCa en InformatieKunde. Sticky is opgericht om studenten meer te laten halen uit hun opleiding. Ons vakgebied is veel meer dan een boek dat je leest of een reeks colleges. Theorie wordt pas echt leuk als je het in de echte wereld gebruikt. Daarnaast kan het geen kwaad om gezelligheid rondom de collegezalen te hebben. Sticky is dan ook gebouwd op drie 'pilaren': studie, bedrijven en gezelligheid. Kijk alvast eens op onze website en het forum.

Andere activiteiten binnen de studentenwereld

In Utrecht zijn een aantal algemene studentenverenigingen actief, en verder zijn er veel mogelijkheden voor het beoefenen van sport en muziek in de universitaire sportverenigingen en muziekverenigingen. Een overzicht van alle links vind je hier, bij de studenteninformatie van de universiteit.

Binnen de universiteit zelf is er bovendien het Sociaal Cultureel Centrum De Uitwijk, dat allerlei cursussen en workshops organiseert, en twee keer per week een vrij recente film draait met gratis toegang (vlakbij het informaticagebouw). Ook is er het Internationaal & Cultureel Centrum Parnassos, dat zowel activiteiten heeft op het gebied van amateurkunst (muziek, dans en theater) als activiteiten met betrekking tot internationale contacten tussen studenten uit verschillende landen. Verder organiseert het bureau Studium Generale lezingen- en discussieprogramma's voor een breed publiek, met maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke thema's.

Utrecht

De stad Utrecht is in de eerste plaats charmant vanwege zijn mooie, oude binnenstad. Maar het is, dankzij de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht, vooral ook een echte studentenstad. De vele café's en terrasjes zorgen voor een gezellige sfeer. Verder is er een goed aanbod van o.a. musea, concerten (zie bijvoorbeeld Muziekcentrum Vredenburg), restaurants, en bioscopen.