Department of Information and Computing Sciences

Departement Informatica contact intern
people education research library calendar archive services jobs

bachelor informatica - Universiteit Utrecht

interview: Marilou de Wit


Drs Marilou de Wit
Trainer
Oracle

Werk over de hele wereld

Tijdens haar opleiding liep ze colleges in Amerika en deed ze onderzoek in Bolivia. Nu vertoeft ze nog steeds graag in het buitenland.

De Nederlandse vestiging van Oracle verkoopt databases en hulpmiddelen bij het maken van applicaties. Daarnaast leveren de afdelingen consultancy en trainingen ondersteuning aan de klanten. Marilou is trainer. "Mijn werk is heel erg afwisselend. Ruim de helft van de tijd sta ik voor de klas, de rest van de tijd ben ik bezig met het schrijven van cursusmateriaal en het zelf volgen van cursussen. Komende 2 weken zit ik in Engeland om kennis op te doen die nog niet in Nederland aanwezig is. Ik blijf aan het leren om bij de tijd te blijven en om mijn lessen te kunnen geven. Het is erg leuk om bij een internationaal bedrijf te werken. Oracle geeft ook cursussen in het buitenland zoals Oost Europa, het Midden Oosten, Suriname en Afrika. Als je vakinhoudelijk gespecialiseerd bent, kun je over de hele wereld les geven.<

De opleiding informatica heeft mij een manier van denken geleerd maar geen produktspecifieke kennis. Dat zou ook zinloos zijn, de ontwikkelingen gaan ontzettend snel. Door het abstractere niveau kun je nieuwe dingen snel oppikken" Volgens Marilou is er altijd werk voor hoog opgeleide informatici. "Straks doen lager opgeleide mensen het huidige werk van academici, omdat er ook binnen de automatisering geautomatiseerd en gestandaardiseerd wordt. In plaats van het programmeren in derde generatie talen houden wij ons nu bezig met vierde en vijfde generatie talen (tools). En over een paar jaar zal dat werkterrein ook weer vooruitgeschoven zijn."


Ga naar het vorige interview
Ga naar het volgende interview