Department of Information and Computing Sciences

Departement Informatica contact intern
people education research library calendar archive services jobs

bachelor informatica - Universiteit Utrecht

Voorlichtingsactiviteiten bacheloropleiding informatica

Zit je in 6 vwo of heb je je diploma al?
Nog geen studiekeuze gemaakt of een lotingstudie gekozen?
Aan de Universiteit Utrecht helpen we je graag verder.

UU-voorlichtingsdagen

Investeer een paar uur van je tijd om straks de juiste studie voor jezelf te starten. Voor iedereen die belangstelling heeft voor informatica is het een aanrader om de voorlichtingsdagen te bezoeken. Je maakt kennis met de opleiding, studenten en docenten. Je zit een uurtje in de collegebanken en bezoekt de informatiemarkt waar de verschillende aspecten van de studie belicht worden. In 2 uur tijd weet je hoe het is om informatica te studeren in Utrecht, wat informatica studeren aan de Universiteit Utrecht anders maakt en wat jouw beroepsperspectieven over een aantal jaren kunnen zijn.

Masterclass

Zit je in 5 of 6 vwo? En wil je graag wat verdieping binnen de bètavakken? Dan is een masterclass aan de faculteit Bètawetenschappen wellicht iets voor jou! De verschillende departementen van de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht geven in het najaar van 2009 en het voorjaar van 2010 weer een aantal masterclasses. De masterclasses bieden je verdieping binnen verschillende vakgebieden en de kans om kennis te maken met universitaire bètaopleidingen en beroepsperspectieven. De masterclasses bestaan uit hoorcolleges, werkcolleges en/of practica en duren 1 of 2 dagen.

Dagje informatica studeren

Maak een dag uit het leven van eerstejaars informatica-studenten mee! Colleges en practica volgen, en zo de universiteit op een doodgewone dag in bedrijf zien. Dat kan tijdens een dagje studeren: een activiteit voor leerlingen van 5/6-vwo die al een voorlichtingsdag bezocht hebben.