Department of Information and Computing Sciences

Departement Informatica contact intern
people education research library calendar archive services jobs

bachelor informatica - Universiteit Utrecht

Welkom in Utrecht !

Informatica is een van de belangrijkste wetenschappen voor de wereld van vandaag. Overal worden informatie- en softwaresystemen ingezet, van productieprocessen in bedrijven tot de bankwereld, van games en virtuele werelden tot en met medische toepassingen. Overal worden mensen ondersteund door de resultaten van de Informatica. Het is daarmee focus van onderzoek en ontwikkeling alom.

De invalshoeken binnen de informatica zijn gevarieerd. We kijken naar informatieprocesssen en software, maar onderzoeken ook games. Soms gaan we op zoek naar betere ontwerpmethoden. Soms naar dieper inzicht in een applicatiegebied. Maar ook letten we op de afstemming van systemen op hun toekomstige gebruikers.

We zoeken gemotiveerde studenten die zin hebben om de Informatica grondig te bestuderen, maar ook buiten de grenzen ervan willen kijken. Studenten die het leuk vinden om in teamverband te werken, niet bang zijn om zich ergens in vast te bijten, en een kritische blik hebben.

Arno Siebes

We staan alom bekend om ons onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit. Wetenschappers die hun plezier in de Informatica met je willen delen. Goede studiebegeleiding. Ruimte in je studie om ook aandacht te geven aan andere gebieden zoals bijv. wiskunde of management. En natuurlijk: een waardevol Bachelor of Science diploma, dat je alle kansen geeft op een vervolg Masteropleiding en een uitdagende baan later.

Ik wens je veel succes met je studiekeuze en hopelijk tot ziens in Utrecht!

Prof. dr. Arno Siebes
Hoofd Departement Informatica