Kleine opdracht

7 november, 2013:
De kleine opdracht is naar voren gehaald in vergelijking met voorgaande jaren. Omstreeks het eind van de tweede week wordt het mogelijk om een kleine opdracht te verwerven (komt ook op Nieuws). Je kunt een opdracht verwerven door een mailtje te sturen naar de docent Han Hoogeveen (j.a.hoogeveen@uu.nl). Vermeld beide namen (plus studentennummers) wanneer je als groepje van twee samenwerkt.

De deadline voor de kleine opdracht is vastgesteld op woensdag 4 december, 2013 bij aanvang van het college. Je kunt het geprint, of per mail inleveren, zolang de pdf maar simpel geprint kan worden.

Bij de kleine opdracht moet je een gegeven probleem formuleren als een (geheeltallig) lineair programmeringsprobleem en dit vervolgens oplossen. Bij deze opdracht mogen jullie samenwerken in groepjes bestaande uit ten hoogste twee personen (mits beide actief). Nadat je de betreffende instantie hebt opgelost, moet ter afronding nog een fraai verslag worden geschreven; de vereisten staan hier. Voor het oplossen kun je een willekeurige solver, inclusief excel gebruiken. Een beschrijving van hoe je een LP in Excel kunt oplossen staat hier. Update:Bij de vereisten stond nog het pakket AIMMS genoemd. Dat is dit jaar niet meer nodig; ik wil graag een standaard LP-formulering zien in het verslag. Dit is aangepast in de vereisten voor het verslag.

Wanneer er iets misgaat, dan is er nog de herkansingsregeling: deze is individueel. Hiervoor moet je mij (j.a.hoogeveen@uu.nl) een mailtje sturen met het verzoek om op een door-de-weekse dag die je goed uitkomt (maar niet donderdag) een opdracht te maken. Die krijg je dan op de aangegeven dag om uiterlijk 10.00 uur toegestuurd, waarna je tot 17.00 uur (dit is een harde deadline) de tijd hebt om de opdracht te maken en om een uitgeprinte versie van het verslag bij mij in te leveren. Uiteraard moet het verslag weer aan de bovenstaande vereisten voldoen.

Wie bij een vorige gelegenheid minstens een 6 heeft gescoord op de kleine opdracht kan dat resultaat op dat onderdeel mee laten tellen.