Praktikum IPT 1997 : Opgave 2

Inleveren opgave 2

De tweede opgave kun je inleveren door naar de directory te gaan waar je de files hebt staan en dan het commando "submit ipt 2 *" te geven. Let op: de files die je nodig hebt om het geheel te draaien moeten allemaal in je ipt-directory staan. Slechts twee namen zijn verplicht en dat zijn die van de testen en die van de toelichting (zie beneden).


De toelichting is een korte verklaring van de gemaakte keuzen in je compiler. (Ongeveer een half A4'tje o.i.d. ). Dus commentaar als "en toen voegden we de while toe en toen de if" , is niet de bedoeling. Het gaat erom dat de lezer van je programma begrijpt wat voor taal je compiler herkent en hoe en waarom. Het is dus een toelichting op de designkeuzen van je taal. (Het invoeren van een keyword vind ik bijvoorbeeld lelijk, maar kan erg veel problemen voorkomen in de parsing.....) Als je compiler niet afwijkt van de manier waarop de gegeven compiler bepaalde zaken doet, hoef je dat niet te vermelden. Commentaar in je programma zelf, is zeer gewenst.
De inleverdatum is 9 december voor 17:00. Succes met de tweede opgave!!

Voor het inleveren van de 2e opgave lever je gewoon alle files in + een toelichting genaamd: "toelichting " en een file met testen op je eigen programma genaamd: " testen " . DEZE TESTEN ZIJN REPRESENTATIEF VOOR JE TAAL. Dat betekent dat je de testen schrijft in de taal die je (denkt) te herkennen.

De opgave

De opgave tekst kun je vinden in Praktikum Opgave 2.