Algemeen

Bemensing

Dit jaar is de docent (en eindverantwoordelijke) van het vak Hans Philippi. Werkcollegeleiders zijn Victor Cacciari Miraldo en Hans.

Communicatie

Je kunt de docent per email bereiken, maar er gelden beperkingen. Bedenk dat een vak met veel deelnemers gemakkelijk een stortvloed aan berichten geeft. Hoe meer mailtjes, des te langer de responstijd. Houd onderstaande punten in het oog. Ik behoud mij het recht voor om mailtjes die niet met inachtneming van deze punten zijn verstuurd, onbeantwoord in de vuilnisbak te laten belanden.

Inhoud

Bedrijfsprocessen draaien vooral om informatie-verwerking. Deze informatie moet worden bijgehouden, daar zijn database management systemen voor. De verschillen met eenvoudige file-systemen zijn legio. Zo zijn er "query-talen" om makkelijk informatie terug te vinden, "transactie-systemen" om te zorgen dat veel gebruikers tegelijk de informatie kunnen raadplegen en veranderen, en schema-informatie om te weten wat de data eigenlijk betekent. In dit vak wordt de basis van relationele databases behandeld, waarbij de nadruk op ontwerpen en vraagtalen ligt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan enkele recente ontwikkelingen.


H.Philippi@uu.nl