Algemeen

Bemensing

Dit jaar worden de hoorcolleges gegeven door Arno Siebes.
Werkcollegeleiders zijn Georg Krempl en Ad Feelders.
Practicumcoördinatie is in handen van Victor Cacciari Miraldo. Victor heeft "inloopspreekuur" op donderdag van 13.15 tot 15.00 uur. Je kunt dan met vragen over het practicum terecht.
Algehele coördinatie is in handen van Ad Feelders.

Communicatie

Je kunt de coördinator (Ad Feelders) per email bereiken, maar er gelden beperkingen. Bedenk dat een vak met veel deelnemers gemakkelijk een stortvloed aan berichten geeft. Hoe meer mailtjes, des te langer de responstijd. Houd onderstaande punten in het oog. Ik behoud mij het recht voor om mailtjes die niet met inachtneming van deze punten zijn verstuurd, onbeantwoord in de vuilnisbak te laten belanden.

Inhoud

Bedrijfsprocessen draaien vooral om informatie-verwerking. Deze informatie moet worden bijgehouden, daar zijn database management systemen voor. De verschillen met eenvoudige file-systemen zijn legio. Zo zijn er "query-talen" om makkelijk informatie terug te vinden, "transactie-systemen" om te zorgen dat veel gebruikers tegelijk de informatie kunnen raadplegen en veranderen, en schema-informatie om te weten wat de data eigenlijk betekent. In dit vak wordt de basis van relationele databases behandeld, waarbij de nadruk op ontwerpen en vraagtalen ligt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan enkele recente ontwikkelingen.


H.Philippi@uu.nl