Security

Cijferregeling en Repareren

Cijferregeling: Toetsen, Programmeren, Huiswerk

Oude toetsen
Vak/Jaar Toets 1 Toets2
2016/17 Okt 16 Nov 16
2015/16 Okt 15 Nov 15
2014/15 Mei 15 Juli 15
2013/14 Mei 14 Juli 14

Security heeft twee schriftelijke toetsen die meetellen voor 40% van het eindcijfer. Er zijn twee optionele huiswerkopdrachtensets die voor 5% elk tellen (en je heel goed helpen met de toetsvoorbereiding!). Verder zijn er twee programmeeropdrachten die je moet inleveren via DomJudge en die elk voor 5% meetellen. Terwijl bij veel vakken een verplicht praktikum of project is, kun je Security halen met alleen de theoretische toetsing. Een niet (tijdig) ingeleverde huiswerkset, niet-voltooid practicum of niet-gemaakte toets telt als 0. Alleen het maken van beide toetsen is verplicht om een eindcijfer te krijgen.

Even de hele zaak in formules voor in je Excel-blad:
T1 en T2, en H1 en H2 liggen in 0,1..10 en P is het aantal voltooide practicumopdrachten. (Voltooid betekent: op tijd en met succes ingeleverd via DomJudge.)
Gem = 0,40*T1 + 0,40*T2 + 0,05*H1 + 0,05*H2 + P/2,
Eind = SWITCH(aantal toetsen)
        case 0: NVD
        case 1: AANV
        case 2: Afronden (Gem), dwz halven boven de 6 en helen onder de 6.

Repareren

Je kunt aan de reparatietoets (verlenging, hertoets) meedoen als je een 4 of 5 als eindcijfer hebt of èèn deeltoets hebt gemaakt (eindcijfer AANV). Je mag niet meedoen aan de reparatie als je een voldoende eindcijfer hebt of een 3 of lager, of geen van de deeltoetsen hebt gedaan.

Je kunt als reparatie èèn deeltoets en/of èèn programmeeropdracht doen. Het huiswerk is van geringe invloed en dit kun je niet overdoen. (Let dus op: als je niet aan het huiswerk meedoet, heb je iets hogere toetscijfers nodig om te slagen.)

Als je eindresultaat 4, 5 of AANV is, kun je naar de hertoets komen; je hoeft je hiervoor niet apart op te geven. De hertoets heeft een apart deel 1 en deel 2, over dezelfde stof als de eerdere eerste en tweede deeltoets, en je moet zelf kiezen welke je (over) gaat doen.

Heb je na de hertoets nog maar 0 of 1 toets gedaan, dan krijg je een NVD. Heb je beide toetsen gedaan, dan wordt je cijfer berekend als hierboven beschreven.