Webdesign 2013-2014

Cursusmateriaal

Hoorcolleges

Hieronder vind je binnenkort de links naar de slides van de hoorcolleges. De links worden in de loop van de cursus geactiveerd, na afloop van de betreffende hoorcolleges.

Literatuur

Leerstof

Overige literatuur

Hier vind je een beperkt aantal verwijzingen naar literatuur die je kunt raadplegen als je je verder in een onderwerp wilt verdiepen.

Resources

Nuttig materiaal

Hier vind je diverse handleidingen, opdrachten en dergelijke die je kunt gebruiken om zelfstandig aan je vaardigheden te werken en als voorbeelden of naslagmateriaal bij het uitwerken van je practicumopdrachten. Veel interessant materiaal vind je ook op de website van het vak Webtechnologie.

HTML Editor

Er is allerlei HTML-software waarmee je kunt werken, waaronder diverse aardige sharewaretools. En volgens sommigen kun je HTML het best leren kennen door gewoon met een teksteditor aan de slag te gaan. In de practicumzalen is Dreamweaver geïnstalleerd, als onderdeel van de Adobe Master Collection CS4 (of recentere versie). Ook hiervan kun je een trial-versie van Dreamweaver te downloaden met een beperkte gebruikstermijn.

Software voor webdesign is er in eindeloos grote hoeveelheden. Als je zelf een favoriete tool hebt, of op zoek wilt naar een, is het belangrijk erop te letten of deze de W3C specificaties volledig ondersteunt en of er valide code mee geproduceerd kan worden. Tijdens het practicum mag jezelf weten welke HTML editor je gebruikt. Vraag indien nodig de student assistent om advies.